Granhøj styrer Stella Maris’ køkken mod nye nydelser

Det er en erfaren gastronomisk chef, der overtager roret i køkkenet på Hotel Stella Maris ved sundet i Svendborg fra midt september. Det lokale bysbarn, Anders Granhøj, hvis mad mange svendborgensere har elsket de sidste 25 år og savnet de sidste mange år, er tilbage ved komfuret med sit ærlige og begejstrede håndværk med de dybe franske rødder.

”Jeg glæder mig til at give gæsterne en oplevelse, som de kan mærke,” siger Anders Granhøj. ”For mig at se er der alt for mange menukort og serveringer, der minder om hinanden. Jeg tror, kokkene har tabt sig selv lidt i det sikre valg i stedet for at gå efter nydelsen og det lækre. Restauranten på Stella Maris er helt speciel, fordi den jo både er skabt til hotellets gæster og alle dém, der bare vil have en unik oplevelse. Fælles for dem er, at de skal kunne komme, slappe helt af og føle sig i ekstremt gode hænder og forkælede. Man skal mærke omsorgen, og man skal kunne vælge, om man vil have overraskelser, udfordringer eller glædelige gensyn. Det hele skal dog laves med personlighed og et håndværk, som gør, at man kan smage, at vi mener noget med det. Det kommer Stella Maris’ menukort til at bære præg af fremover.”

”Vi var lige ved at revne af stolthed over, at Trivagos brugere to år i træk har udvalgt os som Danmarks bedste firestjernede hotel,” fortæller Hotelchef Vibeke Halse. ”Vi er helt sikre på, at det er, fordi man som gæst kan opleve og mærke vores glæde og ydmyghed ved at få lov til at dele et så fantastisk sted. Det er derfor, der er sådan en dejlig ro her. Vi er alle sammen med til at give Stella Maris dets helt enestående personlighed, fordi vi involverer os, og det skal man også opleve i restauranten. Vi vil have, at man skal kunne mere end bare spise. Med Anders får vi ikke bare håndværket, vi får også forståelsen. Vi trænger alle sammen til at spise maden hos en kok, som har været ude og smage verden og forstår, hvordan det hele hænger sammen. Vi har lyst til noget, som bare er helt nede på jorden, men som er flyvende, fordi det bare smager godt. Man skal kunne føle sig set og forkælet – uanset om man sidder indenfor i den hyggelige restaurant eller udenfor og nyder at være midtpunkt i det overdådige sundkig,” smiler Vibeke Halse, der ikke selv kan skjule, hvor meget hun glæder sig. ”Man skal kunne mærke åbenheden, at man bare er velkommen, og at vi lægger os i selen med vores håndværk for at give dig det bedste.”

 

Anders Granhøj Stella Maris A.jpg

Anders Granhøj, der har tilbragt en stor del af sin tidligere karriere i Frankrig, hvor han blandt andet var med til at vinde Michelin-stjerner, vil gerne have Sydfyn mere synlig på det gastronomiske europakort. ”Vi går ikke efter hverken stjerner eller priser. Vi går efter, at hver gæst, der har været her, har haft en så god oplevelse, at den har været værd at dele med andre. Min erfaring siger mig bare, at jo mere man kan smage den gode hensigt og kokken, jo mere kommer man samtidig i spil om de gode anmeldelser i gastronomiske vejvisere som White Guide og lignende.”

 

Stella Maris vil servere god mad, man kan forstå – og blive begejstret af. Anders Granhøj glæder sig til at udforske alle de lækre råvarer, der dyrkes på hotellets søster-virksomhed på Vejrø, men lover også, at det bliver kvaliteten, der bestemmer, hvor varerne kommer fra. ”Kyllingerne er tit bare lækrest fra Frankrig,” fortæller han grinende. ”Det dygtige kokketeam skal behandle det hele med den respekt, mørhed og sprødhed, som naturen har skabt grøntsagen og kødet med. Resten er vores erfaring, håndværk og forståelse. Naturligvis kommer vi til at bruge de unikke, hemmelige baser, som jeg har udviklet gennem årene, og selvfølgelig serverer vi også en dejlig hjemmepisket hollandaisesovs til de retter, hvor det behøves. Når du kommer på Stella Maris, skal du føle, at du vælger alt det lækre til uden at vælge noget fra – og Sydfyn mangler sådan et sted at spise,” tilføjer Anders Granhøj.

Blandt de kommende nye tiltag i restauranten er blandt andet et Åbent Hus i anledning af Beaujolais nouveau, hvor de helt friske vine køres direkte fra Frankrig til restauranten til en festlig smagning af den nye høst. Dette løber af stablen tredje torsdag i november.